Magunkról
Köszöntő
 
 

Tisztelet Hölgyem / Uram!

A kecskeméti székhelyű KÖRNYEZET ŐR Kft. 2003. januárjában alakult, azzal a céllal, hogy a hazai alternatív energiaforrások elterjesztésében vezető szerepet töltsön be, és ezáltal tevékenyen részt vegyen környezetünk állapotának javításában.

Az alapító tagok közel 10 éves gyakorlati, üzemeltetési tapasztalattal rendelkeznek a biogáz rendszer működtetése, és a viziközmű szolgáltatás területén.

Célkitűzésünk, hogy segítő kezet nyújtsunk a környezetgazdálkodásban, mindazoknak, akik az alábbi területeken tevékenykedve igényt tartanak szolgáltatásainkra.

 • Biogáz termelés, és -felhasználás,
 • Közműfenntartás,
 • Víztermelés, -kezelés, -elosztás,
 • Szennyvízelvezetés, tisztítás,
 • Hulladékgazdálkodás,
 • Iszapkezelés

A biogáz termelés elsődleges célja országonként más és más. Némely helyen a könnyen kezelhető és kényelmesen használható energiahordozó előállítása a cél. Másutt a nem kívánatos hulladéktól való megszabadulás, ismét másutt a környezet-, illetve a vízvédelem leghatásosabb, és leggazdaságosabb módja. A legtöbb fejlődő országban a még hiányos infrastruktúra kiegészítéséhez járul hozzá. Vitathatatlan, és egyben felbecsülhetetlen előnye is, hogy a biogáz, valamennyi előbb említett igényt egyidejűleg elégíti ki.

A biogáz termelés és felhasználás területén, az alábbi területeken kívánunk együttműködni Partnereinkkel, Megrendelőinkkel:

 • Biogáz, mezőgazdasági alkalmazások,
  Nagyüzemi állattartó telepek, hígtrágya, és mezőgazdasági hulladék kezelési problémáinak megoldása biogáz berendezésben történő hasznosítással, továbbá, ipari hulladékok ártalmatlanításának biztosítása a technológia részeként.

 • Depóniagáz alkalmazások,
  Meglévő, és újonnan épülő hulladéklerakók, depóniagáz rendszereinek építése.
 • Biogáz alkalmazások szennyvíztisztító telepeken,
  Meglévő biogáz rendszerek hatékonyságának növelése, konyhai hulladékok, zsírok, olajok, , növényi hulladékok, rothasztási technológiába történő adagolásával.

A hosszú távon fenntartható fejlődés biztosításának alapvető feltétele a természeti erőforrásokkal való takarékos bánásmód, ami a nem megújuló erőforrások kitermelésének mérséklését a hatékony és takarékos anyag és energia felhasználást valamint a környezet minél kisebb mértékű terheléséét kívánja meg.

Weboldalunk további oldalain részletesebben megismerheti tevékenységeinket.

 

Kis Sándor

ügyvezető igazgató, építőmérnök

környezetgazdálkodási, és

közműfenntartási szakmérnök